Tips om het juiste horeca kassa systeem te vinden
Een goed kassasysteem in de horeca verbetert en vergemakkelijkt de bedrijfsvoering
Het ondernemen in de gastvrijheidsindustrie of de horeca, is absoluut niet makkelijk en zorgt voor diverse uitdagingen. Het is vaak erg druk en door de focus op het operationele gebeuren is er soms minder tijd om eens goed de bedrijfsvoering onder de loep te nemen. Efficiëntie en productiviteit zijn dan ook ontzettend belangrijk in de horeca en om ervoor te zorgen dat deze onderdelen zo optimaal mogelijk benut worden is een gedegen kassa systeem een absolute must.
Steeds meer horecaondernemers stappen over op een modern gespecialiseerd kassasysteem voor de horeca en maken hiermee gebruik van de vele mogelijkheden die deze systemen bieden op de gehele bedrijfsvoering.
Betere dienstverlening met een geavanceerd kassasysteem
Uiteindelijk draait alles in de horeca om dienstverlening en kwaliteit. Wanneer deze twee zaken niet goed zijn zullen gasten afhaken en niet meer terugkomen en is het einde zoek, Door gebruik te maken van een modern kassasysteem, is het mogelijk om precies te meten hoelang bepaalde bestellingen op zich laten wachten, zodat je makkelijk en snel kan zien of de gewenste service standaard bereikt wordt.
Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/
Ook is het mogelijk voor de bediening om aan te geven wanneer ze bij een tafel hebben ‘ingecheckt’, zodat ook wanneer er niet iets besteld is je op de plattegrond in het systeem precies kan zien of alle tafels voldoende aandacht krijgen. Het systeem kan namelijk dusdanig ingesteld worden dat tafels van kleur veranderen wanneer er geen bediening is geweest voor een specifieke periode.
Efficiëntere personeelsplanning door gebruik van de kassadata
Naast het meten van de kwaliteit van de dienstverlening, biedt de data van een kassasysteem ontelbare mogelijkheden. Met deze data wordt de boekhouding aanzienlijk makkelijker indien de kassa data geïntegreerd wordt met het boekhoudsysteem. Je hoeft hierdoor minder manueel werk te verrichten in de boekhouding en je hebt altijd een live beeld van het bedrijfsresultaat.
Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/
Ook wordt het opstellen van menu’s een stuk beter, omdat je inzicht hebt in hoeveel er van bepaalde producten verkocht wordt en op welk moment op de dag. De tijden van bestellingen zijn ontzettend waardevol, want deze kunnen gebruikt worden voor het meten van de piekdruktes wat weer van pas kan komen met het maken van de roosters voor het personeel.