Tips voor koken Tagliatelle
Heerlijke pasta koken doe je met deze tips!
Gebruik voor elke pond pasta een eetlepel zout om je kookwater op smaak te brengen

Dit lijkt misschien veel, maar het meeste verdwijnt meteen in de afvoer en dit is de enige keer dat je de echte pasta kunt kruiden (en niet alleen de saus). Voor de meeste pasta’s is een eetlepel zout de perfecte hoeveelheid om je kookwater op smaak te brengen – maar houd er rekening mee dat deze verhouding voor koosjer zout is, niet voor tafelzout (dat sterker is). Als u keukenzout gebruikt, gebruik dan slechts twee theelepels in plaats van een eetlepel.
Kies de juiste pastavorm voor de saus die je gebruikt.
Niet alle pastavormen zijn gelijk gemaakt, en sommige zijn beter geschikt voor dikke sauzen, terwijl sommige perfect zijn voor sauzen op oliebasis. Voor delicate sauzen (sauzen die voornamelijk met olijfolie of tomaten zijn gemaakt) zijn spaghetti of andere lange pasta’s een goede keuze, omdat de dunne saus de pasta gelijkmatig bedekt. Voor zwaardere sauzen (sauzen gemaakt met vlees of grote stukken groenten) zijn tube pasta’s zoals penne of andere grote vormen ideaal. De spleten in de pasta vangen de hartige saus op en zorgen ervoor dat je bij elke hap de perfecte verhouding saus tot pasta krijgt.
Zodra je je pasta aan je kookwater toevoegt, moet je het roeren.
Het meeste zetmeel van de pasta komt vrij in de eerste paar minuten van het koken, wat betekent dat de pasta ook de eerste paar minuten van het tagliatelle koken waarschijnlijk blijft plakken. Om dit te voorkomen, roer je de pasta de eerste minuten constant door. Daarna kunt u zich terugtrekken en het zonder zorgen zijn ding laten doen.
Maar waarom niet gewoon olie aan het kookwater toevoegen? Omdat de olie de pasta echt bedekt en voorkomt dat je saus ze goed bedekt.